Kolacja z GoOut

by Kasia Bobocińska

Pierwszego kwietnia w prima aprilis miałam okazję uczestniczyć w niezwykłym spotkaniu. Spotkaniu które sprawiło, że podświadomie na podniebieniu czują niebiańskie smaki. Smak jest bardzo ważny w moim życiu. Lubię gotować. Jestem fanką wszelkich programów kulinarnych typu Master Chef, Top Chef czy Hell’s  Kitchen. Lubię poznawać nowe smaki i uczyć się nowych potraw. Dzięki zaproszeniu na kolację w gronie blogerskim mogłam wreszcie przełamać  się i zjeść coś co od dawna wpisałam na listę dań, których nie jem. Kolacja odbyła się w restauracji Żurawina. IMG_0755 To było naprawdę fajne, niezobowiązujące spotkanie  z warszawskimi blogerkami wnętrzarskimi: Olą z Apetycznego Wnętrza, Magdą z WnętrzaZewnętrza oraz Ola z Fluel. Mogłyśmy bez przeszkód poplotkować o naszych planach i obecnych projektach i jeszcze lepiej się poznać. Na kolację w wspólnym gronie zaprosił nas przewodnik GoOut. GoOut-1 GoOut-14 GoOut-22 Z tym tatarem wiąże się ciekawa historia. Po pierwsze nie jadam tatara. Nie lubię. A właściwie nigdy go nie próbowałam i z założenia wyrzuciłam go z mojego jadłospisu. Nie wiem jak to się stało, najprawdopodobniej z oszołomienia, zamówiłam coś co w karcie nazywało się “mięsem siekanym” i spodziewałam się…no właśnie nie wiem czego się spodziewałam, bo gdy na stół dotarł tatar zdębiałam. Zjadłam i  co najważniejsze bardzo mi smakowało. Jak na pierwszy raz obeszło się bez nieprzyjemnych doznań. GoOut-68 Eksperyment z tatarem sprawił, że odechciało mi się już poznawać nowych smaków i postawiłam na bezpieczne dania (a miałam ochotę na mule). Mój halibut na szparagach w szynce parmeńskiej i gnocchi dopieścił moje podniebienie tak, że nawet nie zakosztowałam deseru. Dawno nie jadłam takich pyszności. GoOut-123 GoOut-132 Zamiast płacić za całość kolacji wystarczyło użyć bonów, aby znacząco zmniejszyć wielkość rachunku. Na tym właśnie polega ten przewodnik. Są w nim kupony, które powodują, że idąc z drugą osobą do restauracji za drugie danie główne płacimy tylko złotówkę. GoOut-80

Related Posts

3 komentarze

Świerkowa Dolina 11 kwietnia 2015 - 07:33

Super spotkanie, oby więcej takich!! Pozdrawiam

Reply
Dessideria Life 11 kwietnia 2015 - 13:29

Fajna sprawa z tym przewodnikiem 🙂 Ja jako koneser nowych smaków myślę, że wiele wyniosłabym z takiego spotkania 🙂
Potrawy wyglądały bardzo apetycznie 🙂

Reply
Natalia K 12 kwietnia 2015 - 18:17

Fajne sa takie babskie wypady:)
słonecznego tygodnia Kasiu

Reply

Leave a Comment